DEČIJA HIRURGIJA


NAČELNIK: Dr Milenko Čančović

Dr-Milenko-Cancovic-nacelnik


GLAVNA SESTRA: VMS Vukomanović Milenka

Vukomanovic-Milenka-glavna-sestra

ISTORIJAT

Odsek Dečije hirurgije počeo je sa radom 1975. godine pri odeljenju Opšte hirurgije, a osnovao ga je prim. dr Ivan Otašević. Godine 1981. prerasta u Odeljenje dečije hirurgije. Izgradnjom novog bolničkog bloka 1988. godine, dobija i svoj prostor. Građeno je po normativima po kojima se grade savremena odeljenja ovakve vrste.

Više od 36 godina uspešno se bavimo konzervativnim i operativnim lečenjem hirurških, ortopedskih oboljenja, kao i povreda dece od rođenja do navršenih 18 godina.

KADROVI I ORGANIZACIJA

U odeljenju radi 5 lekara specijalista dečije hirurgije i 13 medicinskih sestara. Služba funkcioniše kontinuirano, 24h dnevno. Redovan operativni program se radi utorkom i sredom, hitan prema ukazanoj potrebi. Majke mogu ostati uz svoje dete, čime se olakšava lečenje malih pacijenata i sprečava pojava hospitalizma.

Na odeljenju postoji učionica-igraonica za igru i zabavu dece svih uzrasta. Vaspitačica radi svaki dan od 9 do 14h.

Ambulantni rad je organizovan radnim danima od 9 do 12h, po rasporedu rada lekara. Pregledi se ne zakazuju.

Godišnje se hospitalizuje oko 1400 dece, kojima je obezbeđena dijagnostika i lečenje na sekundarnom nivou zdravstvene zaštite. Uradi se oko 430 operacija, a ambulantno se pregleda oko 13 000 dece u toku godine.

Sve informacije i savete možete dobiti na sledeće telefone:

031/561-255, lok. 253 (odeljenje) i lokal 348 (ambulanta).