23. Mart 2024.
Dana 23.03.2024. u OB Uzice ZC Užice počele su obuke lekara naše ustanove za phaco operacije katarakte, pod pokroviteljstvom firme Vision Experts, distributera Bausch + Lomb Surgical, čiji je predstavnik Aleksandar Čukanović sa timom dr Nebojšom Nikitovićem, instrumentarkom Snežanom Obradović i serviserom Batom Bogunovićem.

8

2


Uspešno je operisano 8 pacijenata. Operativni tok je prošao uredno. Naši oftalmolozi imali su priliku da asistiraju i aktivno učestvuju u toku ove prve posete.

6

3

9

4 5
Dalje edukacije se nastavljaju na obostrano zadovoljstvo, a pre svega budućih pacijenta.
Zahvaljujemo se na nesebičnoj saradnji, podršci i spremnosti da podele svoje znanje i iskustvo celom timu.
Velika pohvala i Odeljenju oftalmologije koje je iskazalo veliku motivaciju i spremnost da se ove operacije ponovo rade u našoj ustanovi.

...23. Mart 2024.

Obaveštavamo sve stanovnike Zlatiborskog okruga da je od subote 23. marta 2024. godine    organizovana  zvanična E-mail adresa primedbe.zcue@zcue.rs  putem koje možete uputiti primedbe na rad svih OJ Zdravstvenog centra Užice: 

 • Deset domova zdravlja: Dom zdravlja Užice, Dom zdravlja Čajetina, Dom zdravlja Bajina Bašta, Dom zdravlja Nova Varoša, Dom zdravlja Sjenica, Dom zdravlja Priboj, Dom zdravlja Prijepolje, Dom zdravlja Požega, Dom zdravlja Arilje, Dom zdravlja Kosjerić
 • Tri bolnice: Opšta bolnica Užice, Opšta bolnica Prijepolje, Opšta bolnica Priboj
 • Tri isturena  odeljenja Opšte bolnice Užice: Istureno odeljenje Bolnica Požega, Istureno odeljenje Bolnice Sjenica, Istureno odeljenje Bolnica Nova Varoš  

Sve upućene primedbe će  biti sagledane i u skladu sa mogućnosti uvažene i primenjene u procesu radu. U cilju poboljšanja  zadovoljstva korisnika zdravstvene zaštite na nivou Zdravstvenog centra Užice kao i  podizanja kvaliteta rada ustanove. Molimo Vas da date svoj sugestije. Na svaki upućeni email će biti odgovoreno.
Veliko Vam hvala!

Menadžment ZC Užice

 

...
21. Mart 2024.

Dana 24.03.2024.godine, u nedelju, u periodu između 08 i 16 časova, obaviće se besplatni preventivni pregledi u cilju prevencije i ranog otkrivanja bolesti za  građane koji imaju zdravstveno osiguranje i za građane bez zdravstvene knjižice, na teritoriji celog  Zlatiborskog okruga. 
Organizovani su ultrazvučni pregledi dojki za žene starije od 40 godina i test PSA iz venske krvi kojim se otkriva tumor prostate  za muškarce starije od 49 godina: 

 • OJ Dom zdravlja Užice -  uz pregledi dojki  i PSA test
 • OJ Dom zdravlja Požega - uz pregledi dojki  i PSA test
 • OJ Dom zdravlja Arilje - PSA test
 • OJ Dom zdravlja Kosjerić - uz pregledi dojki  i PSA test
 • OJ Dom zdravlja Čajetina - uz pregledi dojki  i PSA test
 • OJ Dom zdravlja Bajina Bašta - PSA test
 • OJ Dom zdravlja Nova Varoš - uz pregledi dojki  i PSA test
 • OJ DZ Sjenica - uz pregledi dojki  i PSA test
 • OJ Opšta bolnica Priboj - PSA test
 • OJ Opšta bolnica Prijepolje - PSA test

Pregledi su namenjeni za sve zainteresovane osobe koje spadaju u ciljne grupe Građani kod kojih se postavi sumnja na bolest će biti upućeni na dodatnu dijanostiku. 

Prevencija i rana dijagnostika bolesti su  značaji za dužinu i ishod lečenja. Poštovani sugrađani, pozivamo Vas da se odazovete u  što većem broju radi kontrole Vašeg zdravstvenog stanja.


Menadžment Zdravstvenog centra Užice

...

Opšta bolnica Užice, 19. Mart 2024.

U Zdravstvenom centru Užice, OJ Opšta bolnica Užice, 18. i 19. marta 2024. godine odražan je simpozijum na temu intravaskularne litotripsije (IVL) u okviru Kragujevačke konferencije za kalcijum (KRAKK).

i_1 j_1

Imali smo posebnu čast i zadovoljstvo da ugostimo vrhunske stručnjake iz oblasti interventne kardiologije. Naši gosti sa klinike iz Kragujevca, Beograda, Sremske Kamenice, Niša i Zaječera su sa nama podelili svoja iskustva u lečenju najtežih pacijenata sa bolešću srčanih krvnih sudova.


a_1_1_1 b_1

Tokom ovog simpozijuma IVL procedura, kao najmodernija tehnika lečenja kalcifikovanih suženja srčanih krvnih sudova, je uspešno primenjena kod dva pacijenta.Uz veliku zahvalnost gostujućim Profesorima, nadamo se da ćemo imati ponovo priliku da se ovakav eminentni skup organizuje u našoj ustanovi.   

...


Dom zdravlja Užice, 16. Mart 2024.
 • Obaveštavamo sugrađane da od ponedeljka 18.03.2024. godine svoju hroničnu terapiju mogu produžiti pozivom na broj 031/514-514 radnim danom od 07.00 časova do 20.00 časova.
 • Izmene u hroničnoj terapiji se ne mogu uraditi telefonskim putem, već pacijenti moraju doći u Dom zdravlja Užice, kod izabranog lekara sa novim izveštajem.

 • dz_uzice__1
...