9. Maj 2024.

Obaveštenje Zavoda za javno zdravlje Užice:

Kvalitet vazduha 09.05.2024. godine 

vazduh

Lunovo_selo

 

Izmerene vrednostu su niže od graničnih, nije bilo značajnijih promena u odnosu na prethodni period. Vizuelna i mirisna perjanica paljevine se premešta u svim pravcima od lokaliteta požara zavisno od trenutnog pravca  duvanja vetra, nije neuobičajeno da ispitivani parametri budu ispod graničnih vrednosti a da vizuelna i mirisna perjanica paljevine bude prisutna. 

Naš savet građanima je da, koliko su u mogućnosti, izbegavaju izloženost vizuelnoj i mirisnoj perjanici paljevine (zatvaranje prozora i vrata objekta, sklanjanje sa otvorenih prostora, izbegavanje boravka dece na otvorenom i na igralištima...).

Obaveštenje Zdravstvenog centra Užice:

Preporuke su najviše usmerene ka najosetljivijim kategorijama stanovništva kao što su hronični pacijenti i deca. Svi zdravstveni kapaciteti grada Užica su podignuti na viši nivo kao i stepen budnosti zdravstvenih radnika. 

Služba hitne medicinske pomoći i Služba pedijatrije Doma zdravlja Užice su tu za sva pitanja, savete i preglede od 00-24h.

Broj telefona HMP 194

Broj telefona Služba pedijatrije 031-514 173  

 Menadžment Zdravstvenog centra

...
Užice, 8. Maj 2024.

Obaveštenje:

 

Gradski Fudbalski klub "Sloboda", u znak saradnje sa Zdravstvenim centrom Užice, Opštom bolnicom Užice i Domom zdravlja Užice,  uveo je praksu doniranja besplatnih karata za utakmice FK Sloboda, što će biti praksa u svim fudbalskim kolima gde FK Sloboda igra kao domaćin. 

Zahvaljujemo se  na lepom gestu i želimo puno uspeha FK Sloboda!

Menadžment Zdravstvenog centra Užice 

 

...
30. April 2024.

U realizaciji projekta obnove voznog parka Opšta bolnica Užice, grad Užice je od Ministarstva zdravlja Republike Srbije  dobila pet novih sanitetskih vozila sa kompletnom opremom, Ova vredna investicija dolazi u grad Užice kao dokaz brige i ulaganja Ministarstva Zdravlja Republike Srbije u  zdravstvo ovog kraja i biće na benefit i korist svim korisnicima  grada Užice i šire.

image3__3_

Rukovodstvo Zdravstvenog centra izražava svoju najdublju zahvalnost Ministarstvu zdravlja RS na realizovanom projektu

image6__2_

image0__4_ image2__3_ image1__3_

...
22. April 2024.
  • U okviru preventivnih pregleda koji su organizovani 21.04.2024. godine u Zdravstvenom centru Užice  urađena su 240  pregleda u okviru kojih je merena vrednost  arterijskog pritiska, EKG i BMI,  237 analize krvi -  gilikemija, trigliceridi, holesterol i   193  eGFR -  izračunavanje jačine glomerulske filtracije što  čini ukupno 670 pregleda.
  • Svi pacijenti sa pozitivnim nalazom će biti upućeni na dodatne preglede.
  • Učešće u ovoj akciji preventivnih pregleda uzeli su: DZ Užice, DZ Požega, DZ Arilje, DZ Kosjerić, DZ Čajetina, DZ B.Bašta, DZ N.Varoš, DZ Sjenica, DZ i OB  Priboj i OB Prijepolje.
  • Pohvalno je što brinete o  Vašem zdravlju.
...
22. April 2024.

I u subotu 20.04.2024. godine  u Opštoj bolnici Užice je nastavljeno sa  obukom  zaposlenih   za phaco operacije katartakte. Operacija je urađena kod devet  pacijenata.  Postoperativni tok protiče uredno.  Nastavak edukacije je  planiran  za subotu 27.04.2024. godine.

Zahvaljujemo se celokupnom  timu na angažovanju!

Menadžment Zdravstvenog centra

...