Dom zdravlja Priboj i Crveni krst Priboj obeležili su juče 7. aprila - Svetski dan zdravlja, prigodnom akcijom ispred hotela " Lim". Ovogodišnje obeležavanje održano je pod sloganom " od njive do trpeze - zdravstveno bezbedna hrana".
Zdravstveni radnici Doma zdravlja i volonteri Crvenog krsta su ispred hotela '' Lim'' sa početkom u 11 časova u cilju promovisanja akcije savetovali građane o značaju i bezbednosti hrane. Prioritet ove akcije je zaštita stanovništva od rizika trovanja hranom izazvanih akutnih ili hroničnih bolesti. Nebezbedna hrana može dovesti do niza zdravstvenih problema: dijareje, virusnih bolesti ( prvi Ebola slučajevi bili su uzrokovani kontaminiranim mesom); reproduktivnih i razvojnih problema kao i malignih bolesti.
Učešće u ovoj preventivnoj akciji uprkos lošim vremenskim uslovima uzelo je stotinak sugrađana, sve u cilju slanja što jasnije poruke građanima i javnosti.. Tradicionalnim obeležavanjem Svetskog dana zdravlja unapređuje se znanje o značaju zdravstvene bezbednosti hrane za zdravlje ljudi, jačaju se kapaciteti javnog zdravlja u cilju obezbeđivanja zdravstveno bezbedne hrane i prevencije nastanka bolesti koja se prenosi hranom, ali se ujedno i unapređuju multisektorske saradnje i programske aktivnosti u oblasti bezbednosti hrane .