24. Januar 2024.

Od srede 24. januara  mobilni mamograf je počeo sa radom, svakog radnog dana i vikendom od 9-19 časova na Trgu partizana. Mobilni mamograf će raditi u Užicu tri nedelje, a u zavisnosti od interesovanja ostaće još nedelju ili dve.

            Skrining mamografija je namenjena ženama od 45-69 godina koje nisu uradile mamografiju u protekle dve godine, kao i ženama preko 40 godina koje imaju pozitivnu porodičnu anamnezu.

Zakazivanje se vrši preko Službe ginekologije Doma zdravlja Užice, svakim radnim danom od 7-9 časova na telefon 031 525 195, a posle toga moguće je zakazati i lično na ginekologiji.

    Naš interes je da se žene odazovu preventivnim pregledima, jer je preventiva jedini put do ozdravljenja, odnosno spečavanja bolesti u samom začetku. Na vreme postavljena dijagnoza i započeto lečenje može u potpunosti dovesti do izlečenja.
    Rezultati mamografije biće gotovi za dve-tri nedelje i mogu se preuzeti kod izabranog ginekologa.

        Karcinom dojke je jedno od najrasprostranjenih onkoloških obolenja kod žena i veoma je visoka stopa obolevanja poslednjih godina. Obzirom da su žene nosioci reproduktivnog zdravlja i kao takve osetljiva kategorija, apeluje se i pozivaju sugrađanke da urade skrining mamografiju.

Mobilni mamograf u Užicu je u okviru saradnje Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ i Zdravstvenog centra Užice pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.Mobilni_mamograf_3

...


13. Oktobar 2023.

Dana 15.10.2023. godine u nedelju obaviće se besplatni preventivni pregledi u cilju prevencije i  ranog otkrivanja bolesti  kako za one građane koji imaju zdravstveno osiguranje, tako i za građane bez zdravstvene knjižice u celoj Srbiji, pa i u Zlatiborskom okrugu i našem gradu.

Pregledi će se obavljati u nedelju od 8 do 16 sati.

Za žene starije od 40 godina organizovan je ultrazvučni pregled dojke u Opštoj bolnici Užice, a za muškarce starije od 49 godina PSA test kojim se može dijagnostikovati rani stadijum karcinoma prostate u laboratoriji Doma zdravlja Užice. (uput za ove preventivne preglede nije potreban)

Pregledana lica kod kojih se postavi sumnja na bolest, biće upućena na dalju dijagnostiku.

Prevencija i rana dijagnostika su od ključnog značaja za pozitivan ishod lečenja svake bolesti. S tim u vezi, poštovani sugrađani, pozivamo Vas da uzmete učešće u što većem broju radi kontrole Vašeg zdravstvenog stanja.

...
1. Jun 2023.

Ministarka zdravlja Prof. dr Danica Grujičić posetila je Zdravstveni centar Užice. ZC Užice, OJ Opšta bolnica Užice je jedna od sedam ustanova koje su dobile donaciju u vidu sanitetskih vozila i opreme za transfuziju i transplataciju.

dg_obue

„Želja za davalaštvom mora da se produži i mi moramo na tome raditi. Formirali smo i Radnu grupu koja će sprovesti niz aktivnosti sa ciljem promocije davalaštva krvi, a ova vozila koja ćete viđati na ulicama Užica, Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Subotice, Niša sigurno će tome doprineti. Ipak pored opreme i vozila važni su nam i ljudi, pa posle posete užičkoj bolnici, želim da pozovem svoje mlade kolege lekare da ne čekaju uzaludno posao u mestima gde su rođeni. 20 lekara već sutra mogu da dobiju posao u užičkoj bolnici, a gradonačelnica mi je rekla da bi lokalna samouprava mogla da plaća stanove za pet šest lekara. Srbija danas izgleda mnogo drugačije u odnosu na period od pre deset godina i zato nema nijednog razloga da ne radite u unutrašnjosti Srbije”, navela je minsitarka, izrazivši zadovoljstvo što se svečanost povodom dodele ove donacije organizuje u gradu u kome je rođena i odrasla.

dg_obue_1

...
Užice, 17. Avgust 2021.


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je u utorak 17.avgusta Zdravstveni centar Užice i zahvalio se zdravstvenim radnicima na njihovom požrtvovanom radu i tom prilikom najavio nove investicije u zdravstvo. U razgovoru sa menadžentom Zdravstvenog centra i lekarima potvrdio je kapitalna ulaganja u kompletnu rekonstrukciju i izgradnju novih objekata Opšte bolnice Užice. Izdvajanje za Opšte bolnicu u okviru Zdravstvenig centra Užice biće veće nego u Kragujevcu.

-U naredne četiri godine biće uloženo oko 80 miliona evra. To će značiti da će Zdravstveni centar postati peti po redu Klinički centar u Srbiji-rekao je predsednik Vučić.

Početak radova planiran je za godinu dana jer je u toku izrada projektno-tehničke dokumentacije. U rekonstrukciju i izgradnju novog kliničkog centra biće ulagano u naredne četiri godine po 20 miliona.

Predsednik je obećao od 1. januara 2022. godine i novo značajnije povećanje plata zdravstvenim radnicima.

DSCN2709 Predsednik_u_razgovoru_sa_menad__entom_ZC_U__iceZdravstveni_radnici_do__ekali_predsednika

...
UŽICE, 7. Jul 2021.

U Zlatiborskom okrugu  do sada vakcinisano je 213.700 građana , prvom dozom 111.895 , a i drugom  dozom 101.805.

                        Vakcine                    Revakcine

DZ Užice           31.339                        29.854

DZ Arilje             5.976                          5.773

DZ B.Bašta          7.034                          6.498

DZ Čajetina         2.644                           2.442

DZ Požega         10.007                           9.434 

DZ N.Varoš          6.190                           5.705

DZ Priboj           21.881                         17.384

DZ Prijepolje      15.537                         14.089

DZ Sjenica            6.432                           5.944 

DZ Kosjeric          2.644                            2.442

...